Backend | Filarkiv | Systemverktoy | Mapper
Kongene på Haugen topbar
 
 
 
 

Presse

Her ligger informasjon som er direkte rettet mot pressen.
Ta gjerne kontakt for yttligere informasjon! 

 

Pressemeldinger:

 

Kongene på Haugen logo:

• Kongesymbol hvit med sort bakgrunn JPG
• Kongesymbol sort JPG

 

Pressebilder:

• Kongene på Haugen pressebilde 1 (ca 8,5 Mb)
• Kongene på Haugen pressebilde 2 (ca 7,5 Mb)
• Kongene på Haugen pressebilde 3 (ca 1,5 Mb)
• Kongene på Haugen pressebilde 4 (ca 1,2 Mb)

Bestilling av festivalbilletter gjør du enklest over nett. Det anbefales at du benytter deg av et kredittkort for å sikre deg mot uforutsete hendelser. Har du ikke et slikt kan du raskt skaffe deg et her.

Historien – Kongene på Haugen:

 

Arrangør

Foreningen Kongene på Haugen er en idealistisk kulturorganisasjon stiftet for å fremme og synliggjøre kulturmangfoldet i Oslo. I samarbeid med idealistiske organisasjoner og kommersielle sponsorer ønsker foreningen å skape kulturarrangementer og minnerike opplevelser.


Kongene på Haugen festivalen

I september i 2005 ble den første Kongene på Haugen Festivalen arrangert på St. Hanshaugen i Oslo. En vennegjeng, bosatt rundt St. Hanshaugen, trommet sammen til kjempefestival i hovedstadens flotteste parkanlegg. I skinnende sol fikk anslagsvis fire tusen publikummere oppleve 15 band og artister fra to scener som bl.a. Thom Hell, Furia, Blind Archery Club, The Vineyards, Charlotte and the co stars og Kyrre fra NRK Petre/Idol.

Noen av artistene var ukjente for folk flest, og det er nå gledelig at flere av dem er gjengangere i mediene og musikkpressen med kritikerroste album og platekontrakter bak seg.Vennegjengen forble gode venner og klinte til med ny festival 2006. Festivalen var fortsatt 100 % idealistisk drevet, og fortsatt gratis for alle publikummere. Intensjonen var og er fortsatt å etablere en favoritt-festival for Oslos borgere. 2006 festivalen ble utvidet med en dag i selvtillits rus over de høye besøkstallene fra debuten.Norges største utekino

Fredag 1. september 2006 var det duket for Norges største og feteste utekino i parken. I samarbeid med Arthaus – Stiftelsen For Filmkunst viste Kongene på Haugen spillefilmen Trollmannen fra Oz. Ca 3000 mennesker fikk med seg filmen, pocporn og stemningen og reaksjonene var upåklagelige. Film på festival er kommet for å bli på haugen. Kongene og Arthaus var enige om at filmrullene må også rulle i 2007.Musikken
Dag to ble viet musikken som braket løs fra to scener og fullt program hele dagen samt nachspiel på Colletts Cafè. På programmet sto bl.a. De Lillos-mannen Lars Fredrick Beckstrøm,  Hellsongs (S), Harmonica, Lukestar, Infidels Forever, stratosfæriske Rockettothesky og Chris Lee. Variert, tilgjengelig og ikke minst banebrytende. Igjen fikk publikum sitt første møte med artister som nå er Norges aktuelle, og ikke minst spellemannsnominerte.Klubbkvelder

Nytt av året ble det arrangert klubbkvelder på Colletts Cafe i forkant av festivalen. Her ble det lagt til rette for intime møter med kjente og ukjente artister samt andre kulturelle innslag. Et fint møte med festivalen, og et glimrende samarbeid med lokalt kulturliv. 

I 2007 var festivalen endelig å betrakte som en Oslo begivenhet (sitat Aftenposten) og i følge Plan B, en av landets viktigste scener for uetablerte band og artister. 

Samarbeidet med Arthaus fortsatte og resulterte i full park og tusenvis av mennesker som fikk med seg Charles Chaplin og City lights. Magisk og stemningsfullt på byens tak.


Lørdagen ble igjen viet til musikk fra scener med artister som Dylan Mondegreen. Lukas Kasha, Grand Cafe, Kenneth Ishak, Hiawata! med flere. Klubbkonseptet Kongene på Colletts fortsatte suksessen og húset i 2007 artistene Cortina, Valkyrien Allstars og Eva and the Heartmakers. 

Publikumsrekord i 2008

I 2008 gikk Kongene på Haugen Festivalen inn i festivalens historiebøker. Hvor populær Kongene på Haugen er blitt blant beboere i området samt resten av Oslo ble virkelig bevist dette året. I løpet av de to dagene var det over 15 000 besøkende innom haugen! Utekinoen, som presenteres i samarbeid med Arthaus, var den klassiske Gold Rush av og med Charlie Chaplin. Suksessen ble fulgt opp dag to med fantastiske konserter fra blant andre I Was A King, Ingeborg Selnes, Samsaya og Tommy Tokyo & Starving For My Gravy. 

5 års jubileum

I 2009 feiret festivale femårsjubileum. Dette ble blant annet markeres ved å arrangere fem Kongene på Colletts klubbkvelder i forkant av festivalen hvor artister som Therese Aune, Odeon og Tara ble presentert. 

Kongene på Haugen festivalen er kommet for og bli, og vil fortsette arbeidet mot nok en Kongehelg i hovedstadens flotteste parkanlegg. I 2010 går den av stabelen fredag 27. og lørdag 28. august.

 

    Kongene på Haugen festivalen, postboks 2649, St.Hanshaugen, 0131 Oslo, post@kongenepahaugen.no
   Utviklet av: Interaktiv Design, Wombat Design og ovation.se